Friday, November 12, 2010

Kes Saman Pengiran Jefri - 12.11.2010

Gambar Diambil Dari KOSMO

Inilah dua individu yang dikatakan telah mengelapkan wang sebanyak RM22.4 juta milik adinda Sultan Brunei, Pengiran Jefri Bolkiah berusia 56 tahun yang terkenal dan dikatakan pernah memiliki 6000 kereta, 600 kediman, sembilan pesawat dan lima bot mewah disamping dicop sebagai sebagai seorang playboy. Mereka adalah Penasihat kewangan Pengiran Jefri iaitu seorang peguam terkenal Britain, Thomas Derbyshire berusia 43 tahun dan isterinya Faith Zaman 34 tahun. Derbyshire merupakan peguan jenayah terkenal dengan pendapatan kelapan tertinggi di Britain sebanyank RM 3.3juta setahun. Mereka berdua menetap di Hampstead, Utara London. Kedua-dua mereka telah diberhentikan oleh Pengiran Jefri pada tahun 2006.

Kedua-dua mereka telah di saman oleh Pengiran Jufri kerana dikatakan mengelapkan RM 22.4 juta wang Pengiran Jufri dan kes ini sedang berjalan di Mahkamah Tinggi Manhattan. Pengiran Jefri diwakili peguam Linda Goldstin.


Dalam masa yang sama pasangan ini telah menafikan tuduhan tersebut dan telah menyaman balas Pengiran Jefri sebanyak RM 36.8 juta atas dakwaan Pengiran Jefri tidak melunaskan bayaran yang dijanjikan kepada mereka sebagai Penasihat Kewangan.

Entry Syah mengenai Kes ini semalam :-
http://tengkusyah.blogspot.com/2010/11/pengiran-jefri-bolkiah-saman-penasihat.html


Menurut peguam Pengiran Jefri, Pengiran Jefri terlalu percayakan mereka berdua sehinggakan mereka mempunyai kunci Istana-Istana Pengiran Bolkiah tetapi mereka mengkhinati kepercayaan Pengiran Jefri. Maksudnya mereka ini bebas keluar masuk ke kediaman-kediaman Pengiran Jefri.

Baru-baru ini heboh diperkatakan di internet gambar-gambar patung erotik Pengiran Jefri dan seorang perempuan yang dikatakan sebagai tunangnya melakukan hubungan sex. Dikatakan ada 4 buah patung iaitu sebuah patung Pengiran Jefri dan sebuah lagi tunangnya dan dua buah patung lain yang memperlihatkan beliau melakukan hubungan tersebut dengan tunangnya.

No comments: