Thursday, December 31, 2009

New Year Eve - 31.12.2009

New year eve. hehehehhe sedap bunyinya. Actually tak kemanapun untuk celebrate tahun baru. Every year memang tak kemana. Clubing jauh sekali dah lama ditinggalkan adapun sekali sekala jer. Tupun very seldom, boleh kira dengan jari. Actually my bro nak ke rumah baru Kak Long Fadilah nak tengok landscape yang ada problem. Rumah tu sedang dalam renovation tak duduk lagipun. Kak long suruh pergi pukul 0600pm tapi bila call anaknya kata mereka pergi sendiri dan dah terlanjur ada di Wangsa Maju, Syah dan Muss singah ke Wangsa Walk sebelum ambil CD di KOSAS.
Sampai kat Wangsa Walk memang banyak restoran dan tempat makan. So terasa nak makan sandwich di Subway.

Kitaorang makan footlong bread with tuna, coke & ice lemon tea. Semuanya RM24.50 kongsi makan dan bayar dengan Muss.

Tak sampai 5 minit jalan jumpa kiosk hot & roll. Actually rasa lapar lagi makan di Subway tadi tak kenyang. Satu kali hua, dua kali hua, 3 kali hua.. huahuahua. Beli satu jer kongsi dengan Muss. Crispy chicken and cheese. Harganya lupa tapi tak silap Syah RM6.50 kot.

Nak cikit .......... Lepas nie ambil CD di KOSAS. Masa di Wangsa Walk jumpa Hajar, our ex-practicle student dan sekarang berkerja di Cyberjaya. Tak sempat nak ambil gambar dia.Sampai rumah kak long lebih kurang jam 10:30pm tapi budak-budak tak sampai lagi. So tunggu diaorang depan rumah kak long. Dirumah kak long Syah download gambar yang diambil petang tadi dalam laptop sambil buat kerja peribadi sedikit. Tak lama pun coz CD dah ajak Muss balik.Muss re-arrange landscape kak long kerana ada masalah. Apa yang vendor janji nak provide tak macam yang dia cakap. 2, 3 kali pergi jumpa dan call akhirnya bukan dia betulkan tapi dia hantar barang sahaja. So kena DIY sendiri. Tak berbaloi rasanya kos RM3000.00

CD keletihan dan ada sedikit moody semenjak semalam berehat di ruang tamu kak long.
Budak-budak bermain dibilik mereka. Jam 11:30pm kita orang balik ke rumah KL dan sambut tahun baru kat rumah sambil tengok tv dan dengar bunyi mercun.

No comments: