Tuesday, October 27, 2009

Perjalanan Ke Seri Menanti - 25.10.2009

25.10.2009 Syah Nak Ke Seri Menanti Untuk Majlis Pertabalan Tuanku Muhriz. Jam 02:00pm Minta Azrin Hantar Ke Rumah KL Coz Safuan Akan Datang Fetch Syah DiSana Jam 03:00pm. By D Way Syah Ke Seri Menanti Bersama Safuan Dari Safuan Studio.com. Dia Nie Wedding Planner dan Boleh Juga Jadi Cameraman dan Makeup Artist. Sesiapa Yang Hendak Mendapatkan Perkhidmatannya Boleh Menghubungi Beliau Di Talian 012 385 3005. Cerita Mengenai Pertabalan Nanti Syah Buat Sebab Sibuk Dengan Tugas.

Sampai DiSelayang Azrin Ajak Lunch DiKedai Minang. Syah Belanja.Safuan Call Lambat Sedikit Kerana Ada Hal. Jam 04:00pm Baru Dia Sampai. Masa Bertolak Hujan Lebat.Syah Booking Hotel Tiara Tapi My Bro Muss Inform Kiara Inn Lebih Baik dan Minta Dia Bookingkan. Stay di Bahau Kerana Accommodation di Seri Menanti dan Kuala Pilah Full House. Sampai di Seri Menanti Lebih Kurang Jam 06:30pm.Sampai Saja Terus Ke Istana Seri Menanti. Sempat Ambil Few Gambar Sahaja.
Di Kawasan Hadapan Istana Seri Menanti. Khemah Untuk Majlis Santapan Selain Daripada Dewan Santapan.

Sempat Berposing DiSekitar Kawasan Istana Sementara Menunggu Pass Masuk Untuk Istiadat Pertabalan Tuanku Muhriz Daripada En Mukhsein Johari.
Syah DiHadapan Pintu Balai Rongseri Istana Besar Seri Menanti.
Macam Inilah Rupanya Balai Rongseri Istana Besar Seri Menanti Dari Luar.
DiBelakang Syah Tu Istana Besar Seri Menanti. Kakitangan Sedang Sibuk Membuat Persediaan Bagi Majlis Pemeriksaan Barisan Oleh Tuanku Muhriz Sebelum Istiada Pertabalan Esok.
Istana Besar Seri Menanti
Syah DiLaluan Utama Ke Istana Besar Seri Menanti
Syah DiHadapan Istana Besar Seri Menanti.

Dari Istana Singgah Sebentar Membeli Makanan. Inform Hotel Datang Lewat Sedikit dan Mereka Kata Kalau Tak Datang Jam 08:30 Mereka Akan Cancel Booking. Hehehehhehe. Lebih Kurang 10 Mini Jer Kat Sini Dah Maghrib pun.
Check In Kat Hotel dan Tunjukkan Kad TM Dapat Corporate Rate RM75.00/Room dan downpayment RM50.00. Lepas Tu Gi Maka Kat Restoran Tom Yam Berhampiran Hotel.

We All Makan Kat Pondok Kebetulan Ada Kosong. Waiter Ni Tengah Buat Order. Syah Order Nasi Goreng Kampung, Barli Panas dan Cucur Kodok. Wan Order ABC, Fruit Jus dan Otak-Otak. Dia Tak Nak Makan Kerana Kenyang Katanya. Dia Beli Rangka Ayam Goreng dan Seketul Ayam Goreng Masa Di Seri Menanti.Makan Sama-Sama Kat Hotel Tadi.

Inilah Rupanya Tempat Kita Orang Makan Tu. Lepas Makan Balik Hotel Semula. Try To On Line Tapi Bad Connection. Tidur Awal Coz Esok Nak Nak Bertolak Pagi-Pagi lagi Ke Istana Besar Seri Menanti. Estimation Time 30 -45 Minit Dari Hotel (Bahau).

No comments: