Saturday, October 31, 2009

30.10.2009 - Spectacles

Kebetulan Optik Sinar Buka Counter Di Menara TM. So Syah Memang Dah lama Geram Dengan Cermin Mata Syah Yang Problem Kantanya Kerana Coatednya Problem dan Bercalar. Dah 2 Kali Ganti Di Focus Point, KLCC. So Syah Check Power dan Ganti Kantanya Tak Mahu Yang Coated Lagi.Setelah DiPeriksa Rupanya Mata Sebelah Kiri Syah Dah Kena Rabun Dekat Dulu Sebelah Kanan Saja. Hemmmm.
Sebenarnya Syah Tak Selesa Dengan Kanta Focus Point Kerana Kalau Kita Nak Pandang Ketepi Kena Alihkan Muka Betul-Betul Tepat Pada Objek Yg Nak Dilihat Jika Jeling2 Kabur. Hanya Sesiapa Yang Pakai Focus Point Kanta Fahamlah Maksud Syah Nie. By The Way 13.11.2009 Syah Ada Appointment Dengan Pakar Mata Di Hospital Selayang. Dah Hampir 1 Tahun 2 Bulan Syah Ulang Alik ke Sana. Suspect Glaucoma. Syah Sentiasa Berdoa Supaya Tak Kena Penyakit Tu. Doa-Doakan Lah Sama Yer.

Syah Tukar Kantanya Kena RM280.00. Baru Bayar RM50.00 Deposit. Hari Rabu Siap. Syah Pakai dua Jauh dan Dekat.Mereka Beri Kanta 2 Color Bawah Putih dan Atas Grey. Mulanya Syah Nak Putih Semua Tapi Mereka Kata Kena Gelap Sedikit Sebab Syah Ada Silau Kalau Tak Nanti Bila Pakai Nampak Bayang-Bayang. So Ok Lah. Tapi Sebenarnya Syah Jarang Pakai Coz Tak Berapa Suka Kerana Berlekuk Kat Tepi Hidung. Hehehhehe

No comments: