Saturday, August 31, 2013

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Ke-56 Malaysia


Laungan "MERDEKA" sebanyak tujuh kali oleh Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj disambut oleh rakyat jelata di Stadium Merdeka pada pagi 31 Ogos 1957. Tarikh keramat ini telah memansuhkan kekuasan British dan mengwujudkan satu perlembagaan baru bagi negara kita yang tercinta.

31 Ogos 2013, Sabtu :-

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke-56 Tahun kepada Negara Yang Tercinta, Malaysia. Terima kasih diucapkan kepada semua pemimpin-peminpin negara kita yang telah bertungkus lumus berusaha tanpa mengira bangsa dan agama untuk mencapai kemerdekaan tanahair pada 31 Ogos 1957 terutamanya kepada BAPA KEMERDEKAAN MALAYSIA Allahyarham Tunku Abdul Rahman Putra ibni Almarhum Sultan Abdul Hamid Halim Shah.

Al-Fatihah ................ Semuga Rohnya Allahyarham Tunku Abdul Rahman Putra ibni Almarhum Sultan Abdul Hamid Halim Shah ditempatkan bersama-sama orang-orang yang beriman dan beramal solleh.  Amin.


Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj di Stadium Merdeka pada tanggal 31 Ogos 1957 bersama-sama Raja-Raja Melayu dan Rakyat Jelata sewaktu Pengistiharaan Kemerdekaan Tanah Melayu.

No comments: