Saturday, June 4, 2016

Makam Almarhumah YMM Raja Perempuan Muzwin PerakClick gambar untuk Imej yang lebih besar

04 Jun 2016, Sabtu :-

Ini adalah makam Almarhumah YMM Raja Perempuan Muzwin Perak di Makam Diraja Al-Ghufran, Bukit Chandan, Kuala Kangsar, Perak Darul Ridzuan.  Almarhumah merupakan permaisuri kepada Almarhum Paduka Seri Sultan Idris Almutawakkil Allallahi Syah [Marhum Affifullah], Sultan Perak ke-33 dan juga merupakan bonda kepada Duli Yang Maha Mulia Raja Zarith Sofiah binti Almarhum Sultan Idris Shah, Permaisuri Johor.

Almarhumah mangkat pada petang Khamis 06 Oktober 2011 di Institut Jantung Negara, Kuala Lumpur dalam usia 82 tahun dan Istiadat Permakaman dijalankan pada hari Jumaat 07 Oktober 2011 dengan penuh adat istiadat Diraja Negeri Perak Darul Ridzuan.

Al-Fatihah ............ Semuga Rohnya Almarhumah YMM Raja Perempuan Muzwin Perak ditempatkan bersama-sama orang-orang yang beriman dan beramal solleh. Amien.


Click gambar untuk Imej yang lebih besar

Disebelah makam Almarhumah YMM Raja Perempuan Muzwin Perak  adalah makam Almarhum Paduka Seri Sultan Idris Almutawakkil Allallahi Syah [Marhum Affifullah].

Almarhum Paduka Seri Sultan Idris Almutawakkil Allallahi Syah [Marhum Affifullah], Sultan Perak ke-33 dan Almarhumah YMM Raja Perempuan Muzwin Perak.
Sumber :- Abg Jamal / Carian Internet

No comments: