Hari Ini Syah Sarapan Sekali Lagi Di Gerai Mamak Depan MINDEF. Tapi 2 day Bukan Nak Cerita Pasal Kita Orang Makan Tapi Nak Kasi Tahu Semua Macam Mana Nak Masak Roti Canai. Dah Minta Kebenaran Dari Mamak Nie Untuk Ambil Gambar. Jommmmm....

Mula-Mula Adunan Roti Canai Di Letakkan DiAtas Meja.

Doh Yang Kecil Tadi Di Canai Sehingga Lebar.

Selepas Itu Adunan Tadi Di Tebar Sampai Nipis. Menebar Macam Orang Pompuan Dulu-Dulu Basuh Kain. Heheheheheheh

Kemudian Ianya Dilipad dan DiKetepikan

Bila Ada Permintaan Adunan Tadi Akan DiMasak Menggunakan Minyak Yang Sedikit DiAtas Kuali Lipir. Selepas Masak Mamak Nie Akan Menepuk-Nepuk Roti Tu Dengan Kedua-dua belah Tangannya. Nape Ketawa...........

Yang Ini Pula Ikut Permintaan Customer. Nak Roti Sekping atau DiPotong-Potong

Yang Ini Roti Canai Potong dan Kuah Asing

Yang Ini Pula Terms Dia Roti Canai Banjir. Bukan Kelantan dan Terengganu Jer Tau Banjir ......
No comments:
Post a Comment